Den Země 2012

Posílejte nám, prosím, fotografie vašich rostoucích šarlatových fazolí na adresu pozp@evangnet.cz. Obdržené fotografie vystavíme na této stránce.

Fazole šarlatové jsou nejen krásné, ale také chutné. Pokud máte nějaký oblíbený recept, také nám jej můžete poslat a podělit se tak s ostatními.

Recept na fazolový guláš

Pro čtyři osoby budete potřebovat:

Fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) s bobkovým listem a saturejkou doměka. V tlakovém hrnci to trvá asi hodinu, v obyčejném nejméně dvě.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme vařené fazole zatopené vodou, ve které se vařily, sušenou zeleninu, kečup, papriku a sůl. Dusíme na mírném ohni asi půl hodiny, pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně dosolíme a můžeme podávat s chlebem nebo rýží.

Dobrou chuť !

Dobrou chuť !

Zveřejněno dne  09.01.2016